Vimek bäst i test på Gallringsdagarna!

Fjolårets Gallringsdagar i Tidaholm, blev en succé för Vimek och många imponerades över hur effektiva och produktiva skogsmaskiner Vimek har och hur bra de stod sig mot jämförbara konkurrerande maskinkoncept men även mot de betydligt större maskinerna.

Skogsforum mätte upp 11 jämförelseceller, demoyter före, under och efter gallringar och sammanställde därefter all data som jämförelsecellerna presenterade med de olika typerna av gallringar och maskiner som deltog i en faktafolder som alla kunde ta del av. Resultatet visade på hur mycket stammar och kubikmeter som tagits ut men också hur mycket de olika maskinerna hade producerat per timme.

Resultaten från jämförelseytorna diskuterades flitigt bland besökarna under och efter gallringsdagarna.

Bengt Larsson från Floby var en av dem som tveklöst konstaterade att Vimek var bäst i test.
– Lägg till detta resultat den relativt låga investeringskostnaden och de låga driftskostnaderna så är Vimek överlägsen när det gäller första gallring med korta skotningsavstånd.

Årets gallringsdagar hålls strax utanför Ludvika (Grangärde) i Dalarna den 29 – 30 september 2017. Flera olika gallringskoncept kommer att visas upp, och Vimekgallring är självklart en av dem även i år.

Håll utkik för mer information om årets event i Dalarna.

Läs mer om årets gallringsdagar:

← Till nyhetsarkivet