Vimek, Årets företagare i Vindeln

2009-04-26

Vimek årets företag i Vindeln

Vimek fick under lunchen på årets näringslivs biennal motta priset som årets företag i Vindeln av Landshövding Chris Heister och kommunalråd Ewa-May Karlsson.

Motiveringen löd enligt följande:                                                                                Foto: Jan Johansson

Vindelns kommuns företagarpris 2009 går till ett företag som inte påverkats av lågkonjunktur och finanskris. Företaget, som är beläget i en av kommunens mindre byar, har på ett innovativt sätt drivit utvecklingen för ett kommande segment i en viktig bransch.  De har kunnat ta avgörande steg i internationell marknadsföring och försäljning av egna produkter.

Deras resa har varit relativt lång och från att ha varit ett mycket litet företag har de idag nära 20 anställda. Deras produkter riktar sig i huvudsak till den småskalige brukaren.  Företaget har starkt tillväxt och har de senaste 2 åren bl.a. befunnit sig i länets Gasellista.

I dag är företaget på väg att ta ytterligare steg i ny fabrik för att utveckla tillverkningskapacitet, kvalitet och miljö.

2009 års företagarpris går till VIMEK.

Kriterierna för företagarpriset är

ü      Har tillväxt

ü      Heltidsföretagare (ej hobbyföretag – skall ej ha bisysselsättning för att företaget skall överleva)

ü      Är en ambassadör för Vindelns kommun

ü      Har sund ekonomi och saknar betalningsanmärkningar och, obetalda skatter o.dyl.

ü      Har varit verksamt i minst 2 – 3 år.

ü      Har jämställd verksamhet (kan vara kvinnor/män men även övrigt i sin personalpolitik och verksamhet).

 

Vi på Vimek tycker att det är mycket hedrande och en stor ära att vi får detta pris, säger Lars-Gunnar Nilsson, delägare och innovatör.

 

Att Vimek uppmärksammas på detta vis känns fantastiskt kul, särskilt nu när vi trots rådande låg konjunktur säljer bra och expanderar med nya marknader och ny fabrik, vi verkligen glädjas åt priset, säger Fredrik Jonsson, VD.

 

← Till nyhetsarkivet